Current track

Title

Artist

Background

RAZO & Zorg

Zorgorganisaties en patiëntenverenigingen

Scheduled on

Maandag 14:00 15:00
Dinsdag 14:00 15:00
Woensdag 14:00 15:00
Donderdag 14:00 15:00
Vrijdag 14:00 15:00
Zaterdag 14:00 15:00
Zondag 14:00 15:00

RAZO & Zorg

Getagd als , ,
Zorg
Denkend over “de zorg” in z’n algemeenheid wordt al snel uitgekomen bij kernwoorden als kwaliteit, gezondheid, zorginstellingen, zorgverzekeringen, ethiek, technologie, zorg voor elkaar, thuiszorg. Kortom een breed scala aan onderwerpen.

Complexiteit
De levensverwachting in Nederland neemt toe en patiënten krijgen steeds vaker te maken met meer dan één aandoening. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben in hun werkzaamheden te maken met routines en soms met grote onvoorspelbaarheid.

Cliënten/patiënten hebben steeds meer zorg nodig en hun problematiek wordt meer divers. Ook het aantal aanbieders van zorg en thuishulp neemt gestadig toe.

Dat laatste vraagt dan weer om samenwerking tussen verschillende disciplines bij een complexe zorgvraag, omdat niet iedere zorgverlener alle competenties in huis zal hebben.

De verwachting is dat die complexiteit op alle fronten in de zorg verder zal toenemen.

RAZO & Zorg
“RAZO & Zorg” is een dagelijks radioprogramma bij Zorgradio RAZO Delft dat de vele aspecten van de zorg, middels heldere interviews, belicht met onderwerpen uit de regio Delfland, Westland, Oostland en Midden-Delfland.

Het programma wordt geredigeerd en gepresenteerd door Anne Christien, Stan, Herman, Herbert en Angèle met technische ondersteuning van Stan, Gerard, Cor, Theo en Meinoud.

Lees meer