Current track

Title

Artist

Background

Zorg bieden vanuit oprechte aandacht

Geschreven door op 26 april 2022

Zorg bieden vanuit oprechte aandacht

Vanuit oprechte aandacht de juiste zorg bieden, op het juiste moment en de juiste plaats. Dat wil het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Daarbij speelt de cliëntenraad een rol. Zo’n onafhankelijke raad moet elke zorginstelling hebben, op grond van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen. Een cliëntenraad vertegenwoordigt de belangen van patiënten en adviseert over allerlei onderwerpen. Zo draagt hij bij aan de kwaliteit van de zorgverlening. De cliëntenraad van Reinier telt zeven leden en wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. Hij werkt voor de locaties in Delft, Voorburg, en Naaldwijk.

Maar hoe gaat dat alles in zijn werk? Hoe zorgen de leden van de raad dat ze weten wat patiënten ervaren en wat ze willen? Welke activiteiten worden er door de cliëntenraad ontplooid? Wat zijn taken en functies van de leden van de cliëntenraad?

In RAZO & Zorg op donderdag 28 april 2022 van 14.00 – 15.00 uur wordt er gesproken met twee leden van de cliëntenraad van Reinier de Graaf: Ria Havekes (lid) en Max Kommer (voorzitter).

clientenraad