Current track

Title

Artist

Background

Komt het zien! Moet je horen!

Presentatie: Steef Galjé & Angèle Fontijn | Gast: Arlette Hanson 3 december 2020

Komt het zien! Moet je horen! – Arlette Hanson BY DE BLINDE VINK

In deze aflevering praat De Blinde Vink met Arlette Hanson. Als circusdirecteur kreeg zij ooit de vraag of een klas met blinde en slechtziende leerlingen een voorstelling bij mochten wonen. Arlette zei ‘ja’, maar bedacht zich daarna dat ze de voorstelling dan wel toegankelijk moest maken. Na een lange zoektocht en veel overleg werd na ongeveer een jaar in 2014 de eerste voorstelling met audiodescriptie gegeven.

Komt het zien! Moet je horen!

In deze aflevering praat De Blinde Vink met Arlette Hanson. Als circusdirecteur kreeg zij ooit de vraag of een klas met blinde en slechtziende leerlingen een voorstelling bij mochten wonen. Arlette zei ‘ja’, maar bedacht zich daarna dat ze de voorstelling dan wel toegankelijk moest maken. Na een lange zoektocht en veel overleg werd na ongeveer een jaar in 2014 de eerste voorstelling met audiodescriptie gegeven. Sindsdien is de stichting enorm gegroeid. Voor 2020 stonden er zo’n 50 voorstellingen op het programma.
Met Arlette bespreken we hoe een voorstelling met blindentolk verloopt en ook hoe Komt het zien! creatieve oplossingen bedacht om toch mooie dingen te kunnen blijven bieden toen bleek dat heel veel voorstellingen niet door konden gaan vanwege de maatregelen rondom corona. Luister mee hoe er ook positieve ontwikkelingen uit voortkwamen.


Presentatie: Steef Galjé & Angèle Fontijn