Current track

Title

Artist

Background

Beter leven met een ziekte

Presentatie: Herman de Bruin | Gast: Peter van den Berg 1 oktober 2020

Beter leven met een ziekte

Je staat midden het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daar mee om? Als patiënt en als naaste?

Peter van den BergOud-raadslid en -statenlid Peter van den Berg uit Waddinxveen heeft er samen met Angélique van der Lit een bundel over geschreven wat herkenning en handvatten moet bieden. Aan deze bundel hebben meer dan 100 professionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen een bijdrage geleverd.

De bundel “Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte” is verschenen en vrijdag 21 augustus 2020 in Leuven (B) overhandigd aan minister Wouter Beke (minister van Volksgezondheid).

Peter van den Berg was eerder in onze uitzending naar aanleiding van de bundel “Een nieuwe uitdaging met Parkinson” (27 juni 2019). Meer informatie over Peter en de boeken waaraan hij heeft meegewerkt kunt u vinden op www.jong-en-parkinson.nl.

In de studio van RAZO & Zorg was donderdagmiddag 1 oktober 2020 te gast Peter van den Berg en hij ging in gesprek met Herman de Bruin.


Presentatie: Herman de Bruin