Current track

Title

Artist

Background

Bewust Ouder Worden Delft

Presentatie: Angèle Fontijn | Gast: Kees Voorberg 16 mei 2024

Bewust Ouder Worden Delft

In deze podcast van RAZO & Zorg spreekt Angèle Fontijn met Kees Voorberg, van de Werkgroep Bewust Ouder Worden te Delft.

In het leven van de mens zijn verschillende fases te herkennen. Zoals daar zijn het kind, de puberteit en het volwassen zijn.

Daarbij is ook het volwassen zijn weer onder te verdelen. Het jongvolwassen zijn, de middelbare leeftijd en de fase dat je met pensioen bent gegaan.

Iedere leeftijdsfase heeft zijn eigen waarde. Iedere leeftijdsfase brengt andere uitdagingen met zich mee en daarmee andere mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In onze tijd en in onze cultuur lijkt het soms alsof jong zijn het ideaal is, alsof mensen vooral bezig zijn zo lang mogelijk jong te blijven. Oudere mensen lijken dan niet meer mee te tellen. Het is bijvoorbeeld moeilijker om werk te vinden als je ouder wordt, omdat er een beeld heerst dat oudere mensen vaker ziek zijn en minder flexibel zijn dan jongeren. Dat beeld over ouder worden kan ook in onszelf zitten.

Ouder worden biedt nieuwe kansen voor verdere persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarvoor is het nodig dat de vragen die in deze leeftijdsfase bij ons (gaan) leven, serieus genomen worden en de uitdagingen aangaan.

Wat de activiteiten zijn van de Werkgroep Bewust Ouder Worden, hoor je in deze podcast!

Bewust Ouder Worden Delft


Presentatie: Angèle Fontijn