Current track

Title

Artist

Background

Cliëntenraad Directzorg Delft

Presentator: Stan v.d. Velden | Gasten: Bep Kroos, Gonda Goudriaan 22 november 2018

Cliëntenraad Directzorg Delft

In de studio van RAZO & Zorg spraken Bep Kroos, voorzitter, Gonda Goudriaan, vicevoorzitter en Yvonne Cabaret, ondersteuning cliëntenraad op 22 november 2018 met Stan v.d. Velden over het werk van de cliëntenraad van Directzorg Delft.

 

Logo directzorg

Directzorg is een dynamische en goed georganiseerde thuiszorgorganisatie in Zuid-Holland. Directzorg werkt met het kostbaarste wat er is: het vertrouwen van de cliënt. Vanuit de vestiging in Delft aan de Nieuwe Langendijk 33 wordt er maatwerk geleverd aan volwassenen in de vorm van begeleiding, verpleging en verzorging. Directzorg werkt cliënt- en resultaatgericht. Cliëntgericht door persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen, vaste medewerkers in kleine teams. De insteek is om eigen kracht (zelf kunnen), eigen regie (zelf bepalen) en eigen verantwoordelijkheid van de cliënt te vergroten. Er wordt niet voor de cliënt gedacht maar er vindt samenwerking plaats tussen de cliënt, zijn netwerk (mantelzorg, familie, etc.) en andere zorgverleners en betrokkenen. Begeleiding wordt geboden bij o.a. niet aangeboren hersenafwijking, dementie, psychische problemen, gedragsproblematiek. Zo is de raad samengesteld uit: cliënten, mantelzorgers, een ex-cliënt met bestuurlijke ervaring en onze zeer actieve voorzitter, zij is zelf ex-verzorgende en heeft veel kennis op het gebied van dementie.

Directzorg beschikt over een cliëntenraad. De taken en de rol die de cliëntenraad speelt wordt in dit interview uiteengezet.

Zo is de raad samengesteld uit: cliënten, mantelzorgers, een ex-cliënt met bestuurlijke ervaring en onze zeer actieve voorzitter, zij is zelf ex-verzorgende en heeft veel kennis op het gebied van dementie.


Presentator: Stan v.d. Velden