Current track

Title

Artist

Background

Maak gezond gewoon

Presentatie: Angèle Fontijn | Gast: Annemarie Buitenhuis 3 november 2022

Maak gezond gewoon

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat kinderen met overgewicht op twaalfjarige leeftijd al een hogere bloeddruk en ongunstiger cholesterolwaarden in hun bloed hebben dan kinderen met een normaal gewicht.

Daarnaast hebben ze vaker astma. Het betekent dat overgewicht dus al op jonge leeftijd ongunstige effecten heeft op ondermeer belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

JOGG DelftIn Delft is Annemarie Buitenhuis JOGG regisseur. JOGG, streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven.

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar moeten we iets aan doen. Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving. JOGG helpt gemeenten, bedrijven en organisaties beleid te maken. En dat beleid brengen we in de praktijk met burgers, ouders en kinderen. Op de fiets naar school. Fruit en water in de sportkantine. Gezonde producten in de winkel. Lekker buitenspelen en uitgerust wakker worden.

Samen maken we gezond gewoon!

In deze podcast van RAZO & Zorg is te gast Annemarie Buitenhuis, JOGG regisseur te Delft. Zij gaat in gesprek met Angèle Fontijn.


Presentatie: Angèle Fontijn