Current track

Title

Artist

Background

Moderne techniek in het revalidatieproces

Presentatie: Angèle Fontijn | Gast: Liesbeth Mekkering 6 juli 2023

Moderne techniek in het revalidatieproces

In deze podcast van RAZO & Zorg is te gast Liesbeth Mekkering, directeur bij de Stichting Beter Lopen en zij gaat in gesprek met Angèle Fontijn.

Een verminderde mobiliteit heeft een enorme impact op het dagelijkse leven van een persoon. Het geeft een mens minder vrijheid. Hierbij kan gedacht worden aan problemen met bewegen en vervoer. Daarnaast kan verminderde mobiliteit de oorzaak zijn van valpartijen die weer tot ernstig letsel kunnen leiden. Bijvoorbeeld een gebroken heup.

Maar ook neurologische aandoeningen kunnen de bron zijn van loopstoornissen. Jaarlijks lopen ruim 85.000 mensen een traumatisch hersenletsel op, 36.000 mensen hebben MS, ongeveer 53.000 mensen krijgen de diagnose Parkinson en ruim 500.000 ondervinden de gevolgen van een beroerte. Dit met alle gevolgen van dien, waaronder mobiliteitsproblemen.

Gelukkig staat de techniek niet stil en worden er steeds meer vernieuwende revalidatiemethodes ontwikkeld, ondersteund door de meest slimme High Tech snufjes.

Stichting Beter Lopen heeft als doel om in iedere provincie van Nederland een Lokomat te realiseren. Dit apparaat is een combinatie van een Gewichtloosheid- simulator, loopband én een computergestuurd exoskelet.

Hoever is de Stichting Beter Lopen hiermee?

Stichting Beter Lopen


Presentatie: Angèle Fontijn